rendszergazda bejegyzései

Tájékoztatás

Az Önkormányzat megbízásából a VARIKONT Szolgáltató Kft. 2018. július 2-án megkezdte a Táncsics Mihály út 59. szám és Chudik Lajos Sporttelep közötti, szelvényezés szerint jobboldali részén húzódó járda szakasz felújítását. A tervezett 450 méter hosszú járdaszakasz felújítása legkésőbb 2018. augusztus 31-ig készül el addig az érintett járdaszakaszon a gyalogos forgalom korlátozva lesz. A munkaanyagok szállítása, a munkagépek mozgása lassíthatják a Táncsics Mihály úton a gépjármű közlekedést, ezért kérjük a lakosság és a közlekedők türelmét és megértését.

VARIKONT Szolgáltató Kft.

„Jók között a legjobbak”

A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés a megye gazdasági életének kiemelkedő gazdasági szervezetei tevékenységének elismerésére 2004-ben megalapította a Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért Kitüntető Címet 4 kategóriában, amelyek sora az együttműködő gazdasági érdekképviselet javaslatára tovább bővült 2016-ban.

Az odaítélésben az együttműködő szervezetek egy-egy képviselőjéből álló szakmai zsűri javaslatai segítették a megyei önkormányzat döntését. A kitüntető címeket dr. Szunyogh László szobrászművész által készített bronz emlékplakett és oklevél testesítette meg. 

Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért Kitüntető Cím

Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért Kitüntető Cím

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Rendhagyó állásbörze az oroszlányi sportcsarnokban

2018. május 25-én került sor a Komárom-Esztergom Megyei és az Oroszlányi Járási Hivatal közös szervezésében rendezett állásbörzére a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok aulájában. A rendezvény újszerűsége, hogy az NBI/B-ben játszó oroszlányi OSE Lions 1. bronzmérkőzést megelőzően került rá sor. Az eseményen a település négy nagyvállalata: BorgWarner Oroszlány Kft., BorgWarner Hungary Kft., a SUEZ Water Technologies & Solutions Hungary Kft., valamint a Wescast Hungary Autóipari Zrt. képviseltette magát, valamint a Magyar Honvédség toborzó csapata is megjelent.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Rendhagyó HR / Vállalkozói Fórum

Rendhagyó rendezvényként került sor a 2018. március 9-én a HR Fórum következő ülésére, amely a helyi vállalkozások számára rendezett, ún. Vállalkozói Fórummal együtt került megszervezésre. Ennek oka a találkozó témája az adatvédelem és adatkezelés területén bekövetkező változások: Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) és főleg a vállalkozások, vállalatok ezzel keletkező új kihívások.

Rendhagyó HR / Vállalkozói Fórum

Rendhagyó HR / Vállalkozói Fórum

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Négy cég a top 500-ban

Jobb évük volt tavaly a magyarországi nagyvállalatok tulajdonosainak, mint a vállalataiknak. Miközben az 500 legnagyobb cég árbevétele szerény 1,5 százalékkal nőtt, a nyereségük 44 százalékkal lett nagyobb az egy évvel korábbinál – olvasható a HVG-ben közzétett 500-as toplistán. Hasonlóan jól teljesítettek Oroszlány ipari parkjának legnagyobb társaságai is. A 2015-ös évre vonatkozó adatok szerint a BorgWarner Oroszlány Kft. a 72. volt, tavaly azonban 8%-al növelte bevételét 151,7 milliárd forintra, s két helyet lépett előre a listán.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….