Egyéb kategória bejegyzései

Rendhagyó HR / Vállalkozói Fórum

Rendhagyó rendezvényként került sor a 2018. március 9-én a HR Fórum következő ülésére, amely a helyi vállalkozások számára rendezett, ún. Vállalkozói Fórummal együtt került megszervezésre. Ennek oka a találkozó témája az adatvédelem és adatkezelés területén bekövetkező változások: Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) és főleg a vállalkozások, vállalatok ezzel keletkező új kihívások.

Rendhagyó HR / Vállalkozói Fórum

Rendhagyó HR / Vállalkozói Fórum

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Négy cég a top 500-ban

Jobb évük volt tavaly a magyarországi nagyvállalatok tulajdonosainak, mint a vállalataiknak. Miközben az 500 legnagyobb cég árbevétele szerény 1,5 százalékkal nőtt, a nyereségük 44 százalékkal lett nagyobb az egy évvel korábbinál – olvasható a HVG-ben közzétett 500-as toplistán. Hasonlóan jól teljesítettek Oroszlány ipari parkjának legnagyobb társaságai is. A 2015-ös évre vonatkozó adatok szerint a BorgWarner Oroszlány Kft. a 72. volt, tavaly azonban 8%-al növelte bevételét 151,7 milliárd forintra, s két helyet lépett előre a listán.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Hulladékcsökkentési Hét

Ezúton szeretnénk figyelmüket felhívni az alábbi akcióra: Magyarország idén is részt vesz az Európai Hulladékcsökkentési Hét kampányban, amelynek 2017. évi jelmondata az: “Adj új életet tárgyaidnak!” – A hét mostani célja a hulladék keletkezés megelőzésére való figyelemfelhívás, a termékek élettartamának meghosszabbítása, újrahasználatuk vagy megjavításuk révén.

Hulladékcsökkentési Hét

Hulladékcsökkentési Hét

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

OTTP 2016. évi működése

Oroszlány Város Önkormányzatának képviselő-testülete 2017. szeptember 19-i ülésén tárgyalta az oroszlányi Tudományos és Technológia Park 2016. évi működésével kapcsolatos tájékoztatót. A tájékoztatót készítő A VARIKONT Kft., mint az Oroszlányi Tudományos és Technológiai Park (OTTP) üzemeltetője minden év június 15-ig tesz eleget a jogszabályban meghatározott beszámolási kötelezettségének a Nemzetgazdasági Minisztérium irányába, amely a parkba települt cégek adatszolgáltatásain, éves beszámolóik adatain alapul. A vállalkozásokkal való együttműködést és jó kapcsolatot mutatja, hogy minden vállalat kitöltötte a részére megküldött űrlapot.

OTTP - Kor szerinti megoszlás bemutatása

OTTP – Kor szerinti megoszlás bemutatása

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Újabb csarnokavató Oroszlányban

2017. szeptember 7-én került átadásra a Glastronic Hungary Kft. legújabb csarnoka az Oroszlányi Tudományos és Technológiai Parkban. Az új, 1169 m2-es gyártócsarnok felépítése a Jüllich Glas Holding Zrt. beruházásában valósult meg. A Glastronic Hungary Kft. a LISEC vállalatcsoport tagja, mely világszerte tevékenykedik az üvegfeldolgozás és az üveggépgyártás területén.

Tizenhárom hónappal ezelőtt 2016-ban a LISEC menedzsment úgy döntött, hogy átveszi a Glastronic Kft.-t Magyarországon, Oroszlányban. A Kft. Glastronic Hungary néven működik tovább, amely a használt LISEC gépek vásárlására és eladására specializálódik. A gépek az ügyfelek kérésének megfelelően kerülnek felújításra, valamint cég gondoskodik a gépek beszereléséről, szervizeléséről és alkatrészekről is. Az új csarnokban részben új, részben meglévő gépek kerülnek elhelyezésre illetve beszerelésre.