Hulladékcsökkentési Hét

Ezúton szeretnénk figyelmüket felhívni az alábbi akcióra: Magyarország idén is részt vesz az Európai Hulladékcsökkentési Hét kampányban, amelynek 2017. évi jelmondata az: “Adj új életet tárgyaidnak!” – A hét mostani célja a hulladék keletkezés megelőzésére való figyelemfelhívás, a termékek élettartamának meghosszabbítása, újrahasználatuk vagy megjavításuk révén.

Hulladékcsökkentési Hét

Hulladékcsökkentési Hét

A rendezvényre 2017. november 18-26. között kerül sor. A hét keretében a kontinens egészén önkéntesek saját ötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladékmennyiség csökkentésének fontosságára, a termékek újrahasználatára, valamint a már hulladékká vált anyagok újrahasznosítására, azaz a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára.

Csatlakozni, regisztrálni 5 kategóriában lehetséges (állami szerv, hatóság; gazdálkodó, ipari szervezet; civil szervezet; oktatási intézmény, magánszemély) 2017. november 15-én éjfélig a www.hulladékcsokkentesihet.hu oldalon. A legötletesebb, leghatékonyabb regisztrált akciókat a Földművelésügyi Minisztérium benevezi az Európai Hulladékcsökkentési Díjra, amelyet a nemzetközi zsűri által kiválasztott legjobb európai kezdeményezések kapnak.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hétről további, bővebb információ található a következő honlapon: www.hulladekcsokkentesihet.hu oldalon.